Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Inför parkeringsavgift i stan, tycker insändarskribenten. Foto: Fredrik Sandberg / TT    
Inför parkeringsavgift i stan, tycker insändarskribenten. Foto: Fredrik Sandberg / TT    

Hur tänkte ni nu då?

Härom morgonen bjöd representanter från Vänersborgs kommun oss som tog cykeln till Öxnereds station på en liten gåva, som ett tecken på uppskattning av vårt klimatsmarta resande: cykel till tåget.

Härom morgonen bjöd representanter från Vänersborgs kommun oss som tog cykeln till Öxnereds station på en liten gåva, som ett tecken på uppskattning av vårt klimatsmarta resande: cykel till tåget. När jag ätit den rättvisemärkta bananen och chokladen och tagit på mig reflexvästen, hittade jag en liten informationsbroschyr om kommunens planer för att gynna cyklandet.

En av dessa insatser var ett cykelgarage på de båda järnvägsstationerna. Det låter för all del bra, men att låta sin cykel stå i ett av dessa skulle kosta 60 kr i månaden?

Med tanke på att kommunen nyligen byggde 200 nya parkeringsplatser för bil på Öxnered station, på vilka pendlarna helt utan kostnad får parkera sina bilar, och med tanke på att kommunen på sin hemsida stoltserar med att i Vänersborg är det minsann gratis att parkera, så undrar man ju lite hur det tänks i frågor om klimatförändringar och det hållbara resandet?

Jag har ett förslag: Inför parkeringsavgift i centrum – det räcker säkert med en krona per timma- och finansiera gratis cykelgarage och ännu fler och bättre cykelvägar! Det kommer att behövas: Framtiden tillhör cykeln!

Stolt cyklist från Vänersborg (stod det på reflexvästen i alla fall)

MEST LÄST