Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Köpte hemtjänsten julskinka eller inte – det är frågan

Den senaste tiden har det i Trollhättan förts en debatt initierad av en debattartikel av Eva Castberger, angående om en brukare fått en julskinka inköpt eller inte.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Det handlar om ifall en anställd med muslimsk bakgrund har utfört sitt jobb eller inte. Ifall det skulle vara så att detta inte skett så ska detta uppmärksammas med all rätt.

Problemet är bara att det Eva påstår, och som dementerats i ett pressmeddelande från Trollhättans stad, är tredjehandsuppgifter baserade på ett rykte. Eva har blivit uppringd av en anställd som hört av en kollega som hört av en brukare. Detta är mycket problematiskt av flera skäl.

För det första så går Eva ut med uppgifter som hon inte faktakollat, vilket leder till att en hel yrkeskår, de hårt arbetande undersköterskorna i hemtjänsten, dras i smutsen.

Ett annat problem är att det ifrågasätter trovärdigheten i Trollhättans stads organisation, vi har ett system där man kontaktar sin chef och skriver en avvikelse om man upptäcker några felaktigheter. Eftersom detta inte gjorts så är det stor sannolikhet att händelsen faktiskt inte inträffat.

Vad Eva skulle ha gjort var att säga till sin uppgiftslämnare, att kontakta sin chef och påtala det som hänt. Visar det sig sedan att det faktiskt hänt, då kunde det blivit en stor grej att skriva om och göra poänger av.

Nu blev det bara fake news och ett rejält magplask för Eva Castberger och Liberalerna, som tyvärr stänkte ner hela Trollhättans och dess hemtjänsts rykte.

Björn-Inge Lindblad

Trollhättans framtid