Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Kontrakt ska skötas enligt lag

Replik

Svar till Hadj Ahmed (2 nov)

Ahmed, du tar dig friheten att tala för samtliga sunnimuslimer I Trollhättan men mitt svar är riktat till dig och den förening du faktiskt företräder.

Jag är väldigt stolt över att vara moder till att väcka frågan om moskéfinansieringen där Saudiarabien och Qatar skulle varit huvudaktörer I finansieringen.

Som liberal ser jag det som mycket problematiskt om denna finansiering skulle ge inflytande åt ultrakonservativa och extremistiska värderingar. Vi har en fin moské I Trollhättan som tillhör shiamuslimer där finansieringen sköttes helt utmärkt utan inblandning från utländska extremister.

Angående mitt senaste “underverk” som du väljer att kalla det nämligen att häva köpet av moskétomten kan jag olyckligtvis inte ta äran för det helt själv. Köpekontraktet som ni upprättade 2007 gick ut två år senare, det vill säga 2009, på grund av att ni inte lyckades uppfylla kraven som köpekontraktet föreskrev.

Trots det har ni fortsatt få bygglov fram till 2016 för ett bygge på en mark som ni inte äger. Kommunen med Paul Åkerlund i spetsen har favoriserat er i sju års tid genom att inte häva köpet på marken.

Nu kommer vi till det mest väsentliga i din debatt, nämligen att kalla mig för islamofob. Låt mig vara tydlig; jag respekterar både religioner och religionsfrihet. Att ta till islamofobi är både lågt och fel. Min och mitt partis politik är tydlig. Vi följer de lagar och regler som gäller.

Kontrakt ska skötas enligt lag och inte enligt egna överenskommelser. Om du nu uppfattar mig som islamofob för att jag opponerar mig mot att extremister ska finansiera verksamhet i Sverige får det stå för dig.

Jag som har flytt till Sverige har gjort det av just denna anledning – att fly religiös extremism och personer som värdesätter religion högre än civila sekulära lagar, frihet och mänskliga rättigheter.

Din näst sista mening där du säger att jag ska få starkt motstånd från sunnimuslimer i Trollhättan väljer jag att ta som en bekräftelse på att det finns en tendens på extremism som hotar vår demokrati och yttrandefrihet. Liberalerna viker sig inte för dina osakliga påhopp. Vi står för den politik som vi driver. Jag viker mig inte för jag vet precis vad jag har gett mig in på. Jag driver politik som jag tror på och det kan varken du eller din religiösa förening ta ifrån mig.

MEST LÄST