Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Naivitet och vuxendagis

Ett nytt förslag från Moderaterna handlar om att stänga av Strandgatan från biltrafik.

Vad skulle hända med parkeringsplatserna för boende, restauranggäster och butiker om förslaget blir verklighet? Men framför allt hur många ”strög” tål Trollhättans centrum? När Storgatan skulle göras om fanns det röster för att man förlängt gågatan. Men nu delar man upp kundtillströmningen mellan två ställen.

Sommartid kan man konstatera att restaurangerna och platserna vid kanalen är välbesökta. Men hur länge varar svensk sommar? Vad händer de övriga nio-tio månaderna om året när det är folktomt på Strandgatan?

Det är illa när kommunal och statlig verksamhet tar lokaler med bra affärslägen. Det konserverar hög hyresnivå och blockerar staden från att blomma upp med nya butiker. Värst av allt är de oansvariga partierna som tar affärslokaler i anspråk. Med partistöd och skattepengar! Varför? Det är gratis att låna kommunhuset som oftast står tomt kvällstid. Nu senast hör vi med fasa att ytterligare en affärslokal i centrum ska bli partilokal.

Vill vi ha ett dött centrum fyllt med partier? Det handlar om allmänhetens skattepengar och det här är ett tecken på att partistödet är för stort och respekten för skattepengar för liten. Bojkotta de partier som har lokaler i centrum. Väljare är inga varor eller till salu. Det här beteendet från politiska partier är en orsak till att vi vill sänka partistödet.

Dan Möllengård, Trollhättans Framtid

MEST LÄST