Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Politiker har ansvar att inhämta information

Rolf Enquist och Anders Castberger ondgör sig över att det skulle finnas bristande informationsutlämnande från majoriteten. Jag vill hävda att det finns ett eget ansvar från varje politiker att inhämta information innan man lägger sina förslag eller idéer.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Svar till Rolf Enquist (11 januari) och Anders Castberger (22 januari)

 

Kunskaps- och informationsinhämtande från alliansen och i synnerhet Liberalerna med Castberger har denna mandat varit under all kritik. Sällan har det väl varit så många tokförslag, rent ut sagt okunniga eller till och med fake news. En svagare allians har Trollhättan inte haft och kommer troligen inte att få.

Det finns ingen journalist eller politiker som kan sin kommun, som klagar över bristande information. Det går alltid att få av tjänstemän som har en skyldighet att lämna ut detta till både allmänhet och politiker.

Att Castberger och övrig allians gnäller beror väl på att de stekta sparvarna inte flyger in i deras öppna snarkande munnar. Men orsaken är politiker som ej skapar bra oppositionspolitik från alliansen.

Ibland så har vi från fria oppositionen svar när vi ställer frågorna. Men vi ställer frågorna, för vi vill synliggöra blottor hos majoriteten. Att de har påbörjat en systematisk tystnad från majoriteten, när de får frågor i fullmäktige, är häpnadsväckande självmål. Det handlar om demokratisk anständighet att vilja föra det demokratiska samtalet. Men det är en annan sak än att få information.

Skulle fallet, mot förmodan, vara att Castberger och Enquist har belägg för sina påståenden, så är det ju bättre att anmäla de frågorna så att det synliggörs. Självklart hade inga politiker missat öppet mål, men det görs inte för det är diffusa och ej konkreta försök att kleta på en majoritet smuts. Detta har Castberger ej substans till och därför faller de konstant. Oftast har majoritetens svar varit att det redan finns eller är fel, och om då alliansen eller Castberger vägrar att ta till sig detta, ja, då är det knappast majoritetens fel.

Jag hoppas att alla väljare innan valet går igenom partiernas hemsidor och program för att göra sig sin egen bild över vad de finner som bästa valet 2018. Följ gärna även kommunfullmäktige på närradion. Att då missa uppstickarpartiet, det lokala partiet som är den fria oppositionen, är en miss ni inte får göra.

Vi i Trollhättans Framtid för fram en realistisk framtidsvision över en reell förnyelse av den kommunala demokratin och ett bättre Trollhättan.

Vi är inte vänster eller höger. Vi är framåt!

Dan Möllengård

Trollhättans Framtid

Den fria oppositionen