Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Politisk apati bakom Lilla Edets dåliga ekonomi

Vi har nåtts av beskedet att för andra året i rad lyckas varken majoriteten eller den samlade oppositionen färdigställa ett förslag till mål- och resursplan i tid.

Båda sidor har tillgång till var sin heltidsarvoderad politiker som finansieras av skattebetalarna. Detta är ett solklart bevis för att de inte tar ekonomin på allvar och är helt oförmögna att styra kommunen.

Något som är ännu mer tragikomiskt är att vi i SD, som enbart består av fritidspolitiker, lyckats färdigställa vårt förslag till mål- och resursplan. Det är ett bevis för att vi är det enda parti som på allvar kan och vill styra kommunen. Man måste gå till roten av problemet – värdelöst ledarskap, arbetsplatsmobbning och dålig arbetsmiljö är enbart några ord som beskriver tjänstemännens situation. Exempelvis har fyra ekonomer på ekonomiavdelningen antingen slutat eller blivit långtidssjukskrivna. Kortfattat är detta ett resultat av dåligt politiskt ledarskap och grov handlingsförlamning bland politikerna.

Nästa år har du som medborgare chans att lägga din röst, och inte minst rösta ut det apatiska styret ur kommunhuset. SD står hungrigt redo för att ta över. Till skillnad från majoriteten och den samlade oppositionen tar vi skattebetalarnas pengar på allvar.

Frej Dristig, ordförande Sverigedemokraterna Lilla Edet

Johan Johansson, vice ordförande Sverigedemokraterna Lilla Edet

MEST LÄST