Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdlta4f1ce6-nh
Guldmedaljör. Skribenten använder Frank Andersson som exempel på elitidrottare som aldrig fick elitstöd från kommunen under karriären.

Skrota elitstöd

Det finns inga naturlagar som säger att det skall betalas ut elitstöd överhuvudtaget. Det bästa elitstöd föreningar kan få är stöd till ungdomar som plantskola för framtiden.

Detta sker och föreningar får föreningsstöd samt i många fall arenor och ytor att utöva på. Alltså ingen universal lag om att man överhuvudtaget skall utbetala ett elit stöd.

Jämför detta med musikindustrin som är en stor exportvara. Många av utövarna kan ha haft musikskola och utöver det så är det ingen som ger dem elitstöd för att fortsätta sina karriärer.

Många utövare, guldmedaljör Frank Andersson för exempel, fick aldrig elitstöd från kommunen. I kommuner som ger elitstöd kan det bli riktiga surdegar som Leksand, Brynäs eller Frölundas fall, de betalas inte tillbaka utan avskrivs.

Jag är en stor sport entusiast. Men jag skulle aldrig låta mig påverkas och lämna mina moraliska eller etiska värderingar för att vara populistisk. Även om det är val så bör man agera konsekvent och ha en restriktiv linje som följs oavsett tid på mandatperiod till förmån för skola, vård och omsorg.

Man kan konstatera att vuxna män och kvinnor som är myndiga kan försörja sig själva. Deras sportutövande likaså, det finns inga naturlagar att luta sig mot. Utöver man en sport skall det erbjudas plats för utövandet och på sin höjd grundstöd för föreningsstöd!

Vårt förslag är att skrota elitstöd, det är inget vi bör ta från de gamla eller ungas verksamheter!

Varför? Jo, vi har som huvuduppgift att hjälpa de som inte kan försörja sig själva.

De gamla som är vår stolthet och de unga som är vår framtid. De kan inte jobba och försörja sig själva. Att vilja ta en bit av den kakan av skattemedel som bör gå till skola, vård och omsorg är inget positivt eller hedersamt.

Skola, vård och omsorg framför allt! Det är lokalpartiet Trollhättans Framtids prioriteringar.

 

Dan Möllengård
Trollhättans Framtid den fria oppositionen!

MEST LÄST