Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltc257c1f-nh

Trollhättans skola allt bättre!

I Sveriges kommuner och landstings senaste kvalitetsmätning så klättrar Trollhättans skolor över 100 placeringar och hamnar på 89:e plats av 290 kommuner!

Vi i den politiska majoriteten kan konstatera att vårt utvecklingsarbete i nämnden och förvaltningen äntligen börjar ge frukt. Genom ett gott samarbete mellan politik och verksamhet har vi tillsammans tagit oss an de utmaningar som av gammal hävd funnits i en industristad, där ambitionen bland elever och föräldrar ofta stannat vid att godkänt är en tillräcklig nivå.

Genom att fokusera på att alla kan bättre, både politiker, lärare och elever, så har ambitionsnivån skruvats upp och vi ser i dag tydligt att stadens elever presterar bättre och bättre.

Detta är dock ingen slump, genom en tydlig politisk och ledningsstrategi sedan ett antal år tillbaka, kan vi nu skörda framgångar. Vi har genom kommunalt och statligt stöd skapat goda arbetsmiljöer (ombyggda och nybyggda skolor), premierat utvecklingsarbete (lyft goda exempel), stöttat skolor med större behov, läsa, skriva, räkna garanti i lågstadiet, läxhjälp, ökad personaltäthet och höjda lärarlöner har banat väg för våra resultat.

Framåt behöver vi hålla i och hoppas att vi kan få en politisk enighet om att verksamheten ska få ett fortsatt stöd för att göra det som verksamheten är bäst på. Nämligen bedriva utvecklingsarbete!

Mats Wiking S

ordförande utbildningsnämnden

Fahimeh Nordborg

vice ordförande utbildningsnämnden

MEST LÄST