Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tvätta öronen och putsa glasögonen

Jag skulle ”tvätta öronen.” Den uppmaningen kom från ordföranden i Kunskapsförbundet Väst, Maud Bengtsson (S), till mig vid senaste direktionsmötet.

Det kränkande utfallet var en reaktion på att jag påtalat att Kunskapsförbundet borde ha en långsiktig planering vad gäller gymnasie- och vuxenutbildningen i Vänersborg och Trollhättan.

Överreaktionen kan bero på att hon som socialdemokrat tvingas se verkligheten. Hon med flera kan se konturerna av elefanten i rummet. Det är så dags att vakna upp och starta tankeverksamheten.

Synd bara att det behövs extremism, kriminalitet, kvinnoförtryck och bombattentat, för att vissa ska förstå att Sverige befinner sig i en svår situation.

Vi Sverigedemokrater har i mer än ett decennium varnat för de konsekvenser som vi nu ser. Partier och etablissemang har vägrat lyssna. De har kallat oss rasister och betecknat oss som politiska avvikare. Våra opinionssiffror tyder på att folk i allmänhet, inte gått på politikers och massmedias propaganda.

De styrande i kommunerna har spelat med och följt sitt partis anvisningar. Vägran att se fortgående problem har medfört att många bedömer att de åtgärder som nu bör sättas in kommer för sent

Skolor, socialtjänst, sjukvård, äldreomsorg och annan samhällsservice kommer att beröras allt mer negativt. Problemen inom de aktuella sektorerna, som nu är akuta, sägs bland annat bero på att det saknas personal. I själva verket beror det på att personalen flyr verksamheten. Låga löner, anhopning av ovidkommande arbetsuppgifter, svagt stöd från politiker och överordnade är avgörande faktorer. Flera fall av hot från de som kräver samhällets service är ett annat allvarligt arbetsmiljöproblem

För att ha kvar hög nivå av samhällets service i skola, vård och omsorg, krävs framtida skattehöjningar. Hittills har staten skickat många miljarder till kommunerna för att dölja invandringskaoset. Det kommer omsider att upphöra. Vi som betalar skatt har då att välja mellan sämre service eller högre skatt.

Svenska folket kommer i valet 2018 avgöra vem som varit i behov av att tvätta öronen och putsa glasögonen. Mitt parti kommer att ställa ansvariga till svars för den förda politiken.

Kurt Karlsson
Sverigedemokraterna Vänersborg

MEST LÄST