Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdlsya22d83-nh
Uppgifter. Om främmande makt hade velat ha svenska uppgifter hade de redan haft dessa, skriver debattören.

Vår tids krösamajor

Om främmande makt skulle vara intresserade av det svenska körkortsregistret eller andra uppgifter av känslig art, vad får någon att ens tro att de skulle få uppgifter av intresse som de inte redan haft om de önskat?

Replik

Svar till Anders Castberger och Said Abdu (TTELA 29 juli)

Detta var/är bland den mest integritetskränkande uppgiftsinsamlingen i världen. Statschefer i världen kritiserade USA hårt för de kunde övervaka dem i minsta detaljer och gjorde det.

En svensk 16-åring hackade sig in i Nasas databas. FBI, CIA och även Pentagon har blivit hackade. Svenska servrar från både universitet och banker har blivit hackade av unga oberoende hackers, kriminella och länders säkerhetstjänster. Vi har Wikileaks, Snowden och Chelsea Maning som gjort superläckor av historiska mått av superhemliga strategiska operationer, samtal med mera. Det var avslöjanden om superövervakning och om hur USA haft koll i precis hela världen med program för algoritmer.

Vi hade ett val i USA som med största sannolikhet var hackat av deras motståndare Ryssland.

I skenet av ovan är det verkligen frågan om firma Castberger & Said i sitt hat mot meningsmotståndare, vet vad de pratar om. Om främmande makt skulle vara intresserade av det svenska körkortsregistret eller andra uppgifter av känslig art, vad får någon att ens tro att de skulle få uppgifter av intresse som de inte redan haft om de önskat? Det är ju absurt. Svenska myndigheter har inte uppgifter som är mindre intressanta än andra länders regeringar. Där vet vi att de med jämna mellanrum kommer på varandra och att den som vill kan sitta i Sibirien eller Washington och blinka med våra lampor i Sverige i takt med vilken låt de önskar.

Vi får leva med att det är en värld utan hemligheter och med små personer som vill vilseleda utan kunskap om det samhälle vi lever i. Att de använder sig av Transportsstyrelsen för deras egen blodtörst för att skada politiska motståndare. Vi som upplevde Anders blodtörst på lokalt plan i valet 2014, där han kraschade en hel avdelning för egna syften, är ej förvånade. Han avslöjar även sin fortsatta jakt på allt som rör sig, som är meningsmotståndare. (Said förstår vi bara skrivit under vad Anders skrivit.)

Vi som inte är varken höger eller vänster utan ett lokalt parti som vill framåt kan avslöja bakåtsträvande skribenter som inte för något nytt eller gott med sig för samhällsdebatten i övrigt. Vi vill vara konstruktiva och ej destruktiva.

Dan Möllengård

Trollhättans Framtid

MEST LÄST