Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Vi kommer alltid att lyssna – vi är medborgarnas röst

  Det är väldigt olika hur ­politikerna formar sina politiska förslag och handlingar. Detta beror på hur och hur mycket de orienterar sig i omvärlden.

  Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

  All offentlig makt i Sverige utgår från folket. För oss Liberalerna i Trollhättan är detta en helig skrift som ligger till grund för det politiska arbetet som vi driver i vår stad. Det är folkets berättelser som är stadens sanning och det är av dem som vi formar vår politik.

  I en läsarundersökning som NA gjorde kunde man bland annat ange vilka egenskaper man tycker att en politiker ska ha. Svaren visade sig vara likartade oavsett om den som svarat är politiskt engagerad eller inte.

  Listan på förväntningarna toppades av egenskaper som lyhörd, ärlig och rakryggad.

  Dessa egenskaper har Liberalerna I Trollhättan följt till punkt och pricka under drygt tre års tid. Vi har efterfrågat medborgarnas tillit genom att lyssna på deras historier och önskemål. Dock har vi inte bara lyssnat men också handlat. Vi har inte backat från att driva en fråga som kan vara “obekväm” för andra politiker och vi har inte brytt oss om anklagelser om att vi sprider fake news. För vår del kommer vi alltid att tro på Trollhätteborna och deras berättelser.

  Varje gång någon påstår att historierna inte är sanna kallar man indirekt medborgarna och medarbetarna för lögnare.

  Liberalerna kommer alltid att lyssna och handla. Vår orientering sker så nära trollhätteborna som möjligt. Vi är medborgarnas röst I politiken.

  Rita Paulsson Svensson

  Gruppledare Liberalerna Trollhättan