Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Viktigt att bredda marknaden

Att ha privata alternativ i vården och införa rätten för de äldre att välja mellan både kommunala och privata alternativ anser vi som liberaler bör vara en självklarhet även i Trollhättan.

Detta är också en viktig jämställdhetsfråga för i omsorgen arbetar mestadels kvinnor. Att bredda arbetsmarknaden för alla dessa kvinnor är viktigt. Det betyder utveckling i arbetet och möjligheten att byta arbetsgivare, vilket innebär att möjligheten till löneförhandlingar ökar.

Att ha flera olika arbetsgivare ökar attraktionskraften för arbetet och höjer på så sätt värdet för det viktiga arbete många undersköterskor utför i vården.

Det ger också många duktiga och initiativrika anställda i den nuvarande kommunala vården möjligheter att starta upp egna privata boenden för äldre. Detta skapar en väldig positiv kraft i arbetet för alla.

Trollhättans stad bör ge alla dessa duktiga och initiativrika anställda i vården denna chans. Att arbeta för jämställdhet är väldigt viktigt. Det är inte bara inom mansdominerade yrken som möjlighet till privata initiativ ska finnas. Ta vara på alla de drömmar och idéer våra anställda har. Stimulera detta och inför valfrihet i Trollhättan.

Det gynnar alla, mest alla de äldre men också den kvinnliga stora gruppen kvinnor bland undersköterskor.

Christina Johansson (L)
Eva Castberger (L
)

MEST LÄST