Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Viktigt att lyssna på de som drabbas av LSS-lagen

Det parti som verkligen står upp för LSS-lagen och de människor som berörs av den, det är vi Liberaler.

Ordens innebörd kan ibland mana till eftertanke. Det mest naturliga är ju att tro att det som sägs betyder just det som sägs. Men tyvärr tvingas vi gång på gång att inse, att det som betyder något är den verkliga handlingen, inte ord och löften.

Det berör oss verkligt illa när Socialdemokraternas statsråd Åsa Regnér säger i intervjuer att ”diskrimineringen av personer med funktionsnedsättning ska upphöra”, samtidigt som hon genom sina skrivningar och restriktioner till försäkringskassan dagligen utsätter människor för oro och livskriser, när de får sin assistans indragen.

Det visar sig att i det verkliga livet så har personer med omfattande funktionsnedsättningar fått sin assistans neddragen eller helt borttagen. Detta har fått förödande konsekvenser för de som drabbats. Är det så här som diskrimineringen av dessa personer upphört?

Många LSS-handläggare menar också att det är med befogad oro dessa personer kan se framtiden an. Många är oroliga för att det är deras tur att drabbas nästa gång. De känner sig inte tröstade av statsrådets ord, för de lever i verkligheten.

Det är ju handlingen som visar vad de fina orden betyder. Denna fråga var upp på socialdemokraternas partikongress och där fick regeringen bakläxa. Ombuden slog fast att Sverige måste följa intentionerna i LSS. Åsa Regnér lovade då att lyssna på ombuden. Vi menar att det varit bättre om hon lyssnat på alla som drabbats av hennes beslut. Det parti som verkligen står upp för LSS-lagen och de människor som berörs av den, det är vi Liberaler.

Att lagen efterföljs är en av våra hjärtefrågor. Det var vi som genomförde denna revolutionerande frihetslag för alla med funktionsvariationer. Så vi uppmanar alla som tycker att dessa frågor har betydelse, att stödja just vårt parti i detta arbete. Ge oss mandaten att visa att i vårt parti finns inga tomma ord kring LSS. I vårt parti visar vi att orden betyder något i den praktiska handlingen.

Christina Johansson

Liberalerna i Trollhättan

Eva Castberger

Liberalerna i Trollhättan

MEST LÄST