Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

_JE24033

Är Lilla Edetborna svårroade?

Efter att jag för några år sedan flyttade från en annan ort till Lilla Edet, har ”vänskapen” med den nya kommunen inte varit den allra hjärtligaste.

Många kommunala beslut går tyvärr tvärtemot mina tankar om en välfungerande och trivsam kommun.

Lilla Edet är en gammal kulturbygd, har vacker natur samt flera strövområden inpå knuten. Göta älv slingrar genom kommunen (med bland annat Sveriges äldsta sluss) och därtill finns flera ideella föreningar som kämpar. Trots allt detta, känns avståndet ofta långt mellan den enkla medborgaren och kommunen.

Det är svårt att få gehör för åsikter som jag vet delas av många boende i kommunen, och detta känns frustrerande.

Men våren 2017 har vi som tycker om kultur på olika vis fått ”något nytt” att inhandla biljett till. En lördag per månad under våren har det varit musikcafé i Folkets hus. Där har vi kunnat njuta av bra och trevliga konserter av olika slag. Duktiga artister, toppenbra!

Vänner från andra orter har besökt oss i Lilla Edet och varit med oss till dessa konserter. Mycket nöjda även de. Duktiga musiker och sångare finns i kommunen, både inom Musikskolan och andra musikföreningar.

Varmt tack till Folkets hus samt stort tack till Henrik Mossberg och övriga som arrangerat och deltagit i musikcaféerna. Hoppas innerligt på en fortsättning.

För övrigt undrar våra tillresta vänner, och även vi, varför inte fler Lilla Edetbor kommit till de här konserterna. Svårroade?

Mer kultur åt folket

MEST LÄST