Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

C384LDREBOENDE
Bild: Pontus Lundahl/TT

Åldringen förstår, även hen

Vi äldre har förståelse för sista årens stora ekonomiska bekymmer på statlig och kommunal nivå, men det vi varken kan förstå eller acceptera är att det åter skärs största biten ur kakan som ska räcka till för så många.

Kommunens högst oempatiska beslut att spara in kostnader för särskilt boende drabbar äldre hårt. Åter har man gett sig på åldringar som har svårast att kämpa för sin rätt. Jag har själv hälsat på några gamla goda vänner på två olika sådana boenden i Frändefors och i Vargön och på båda ställen blev jag övertygad om lyckan och tryggheten mina vänner kände i sitt nya boende istället för ensam - och otrygghet i sitt gamla hem. Vid dessa tillfällen tänkte jag: "så här skulle jag vilja bo en gång längre fram.

Min röst i valet får den som arbetar för åldringens trygga höst, för trygghet för åldringen betyder inte hemsjukvården som redan går på knän, en hemtjänstpersonal som har fått långa pass med sexdagars veckor och en ledig dag då och då. Dessa villkor för tankarna tillbaka till arbetsförhållanden inom sjukvården på 50 - talet.

EB

MEST LÄST