Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

kyrkovala
Öppen. En röst på ViSK innebär en öppen folkkyrka, skriver insändarskribenten.

Öppen folkkyrka även i framtiden

Kyrkoval. Kyrkovalet handlar om vilken kyrka som vi vill ha i framtiden. ViSK står för en öppen folkkyrka.

Kyrkovalet handlar om vilken kyrka som vi vill ha i framtiden. ViSK står för en öppen folkkyrka i ett mångkulturellt samhälle och som tar ställning i samhällsdebatten mot orättvisor.

Att vara en öppen folkkyrka innebär bland annat att alla är välkomna oberoende av bakgrund, etnicitet och sexuell läggning. Att äktenskapet skall vara ett äktenskap för alla vinner vi alla på. Det skulle inte kännas bra för mig som hetero att bli vigd av en präst som tidigare nekat ett annat par på grund av denne prästs inställning mot kärleken.

Likaså att aktivt ta ställning i samhällsdebatten mot orättvisor är också bra för alla, även för oss som jobbar och har det bra. Ett samhälle med mindre klyftor mår alla bättre av än ett samhälle med stora klyftor.

Sedan är det bra med fler medlemmar och gärna aktiva. Då är det bra om det finns olika former av gudstjänster som passar både de som delta i en högmässa och de som vill vara med i en alternativ gudstjänst. Dessutom är det bra med verksamheter i församlingshemmet som passar alla. Det behövs både bibelstudium och träffar av mer social karaktär.

En röst på ViSK innebär en öppen folkkyrka som framför allt är en röst för dem som bäst behöver det.

Sven Hellbom, kandidat för Vänstern i Svenska Kyrkan(ViSK)

MEST LÄST