Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Angående nedläggningen av Pionen

I början av januari fick de boende på Pionen besked om nedläggning.

I slutet av januari fick de och anhöriga information om att de skulle kontaktas enskilt för att diskutera varje boendes framtida behov.

Vad hände sen? Total tystnad både från tjänstemän och politiker!

För varje dag som går ökar pressen på de gamla, oron och ångesten växer för hur det ska bli, trots påstötningar från oss anhöriga, ingen information. Tryggheten slås undan och sedan ingenting! Tystnaden är total!

Kan beslutet ändras, hoppet tänds hos några och allt ansvar läggs på anhöriga och personal. Kan det vara så att beslutfattarna börjar fatta att de tagit ett förhastat beslut, kan det vara så att empati och medmänskligheten har vaknat till liv? Man skulle ju önska att det är så men efter alla turer och försök att få ansvariga att förstå hur de boende idag mår känns det tungt, tungt att behöva slå ner det lilla hopp som gror och säga att tyvärr så är det nog bara ytterligare ett tecken på makthavarnas nonchalans.

Är det för mycket begärt att de boende kan få lite information om hur det är tänkt, ska det ske nu, före sommaren, efter sommaren, till hösten eller kanske lagom till jul? Var finns respekten?

 

Orolig anhörig

 

MEST LÄST