Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/8
ANNONS ▼

Besvikna anställda på polisen i Trollhättan

Det har uppstått en oerhörd stor frustration/ilska bland medarbetare på polisen i Trollhättan efter områdeschef Gunilla Gevreus uttalade angående oroligheterna på Kronogården i förra veckan.

Enligt Gevreus så skall dessa oroligheter ha uppstått på grund av dåligt bemötande hos en eller flera poliser. Genom att uttala sig på detta vis så förenklar man problembilden oerhört. Problemet på Kronogården är mer komplext än så.

Problembilden har funnits där i många år och det beror på en mängd olika aspekter. Dels integrationsproblem, men även en stor avsaknad av polisiär närvaro. När då de få poliser som finns kvar försöker jobba aktivt mot den utbredda kriminaliteten i detta område så uppstår såklart en frustration bland de ungdomar som livnär sig på kriminalitet. Ett sådant här uttalande rättfärdigar (ungdomarnas) beteende och skapar osäkerhet/otrygghet hos den enskilda polismannen som då blir passiv.

Vi vill och skall jobba mot den kriminalitet som finns på Kronogården men känner nu att vi inte har något stöd eller förtroende från vår områdeschef.

Läs mer om Kravaller på Kronogården
MEST LÄST