Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

edettrea1
Detta handlar om. Som så många gånger innan inom politiken i Lilla Edet inte om vad som är rätt eller fel, utan om vem som vågar utmana den sittande politiska makteliten i kommunen.

Demokratiföraktande mobbning i Lilla Edet

Tusentals Edetbor är ut-mobbade av de styrande sjuklöverpolitikerna i kommunen. De är beredda att ta till demokratividriga knep för att motarbeta Sverigedemokraternas representanter.

Tittar du på antalet representanter i nämnderna så har till exempel Liberalerna som bara fick 4% av rösterna 14 förtroendeuppdrag. Medan vi i SD endast fick fyra stycken, trots att vi fick 17% av rösterna. En röst från en Liberal i kommunen är värd 12 gånger så mycket som en röst från en Sverigedemokrat. Detta motiverar sjuklöverpolitikerna glatt med ”lagen om politisk samverkan” som de själva kokat ihop på riksnivå, för att skydda den egna makteliten inom sjuklövern. För att inte riskera att de skall behöva utmanas på ett demokratiskt sätt om sina lukrativa fasta arvoden, har de med glädje satt demokratins spelregler åt sidan.

Vad gäller då detta? I Lilla Edet har sjuklövern delat ut alla fasta arvoderade politiska poster mellan sig. Värda mellan 7000 kronor till 50000 kronor per person och månad. Som näst största parti har vi fått 0 av dessa 12 välbetalda.

I nästa steg går de ut på sina facebooksidor och kallar oss fascister. Tragikomiken kunde knappats vara mer slående, vilken överträffas endast av deras egen verklighetsfrånvändhet och maktbegär. För att skydda sin egen position har de inga skrupler med att sätta demokratin åt sidan.

12 april skickade jag in en JO-anmälan av Lilla Edets kommun. Kommunen har valt att bryta mot lagen och inte betala ut någon mötesersättning. Som ende närvarande ledamot i kommunens budgetberedning blir jag nekad mötesersättning, för de säger att jag inte är förtroendevald, då jag inte har några andra förtroendeuppdrag i kommunen. Tittar du på kommunallagen så står det explicit att personer som är representanter i en beredning är att betrakta som förtroendevalda. Men det bryr dom sig inte om så länge de får försvåra för oss i SD.

Jag bryr mig inte om pengarna alls, då det inte rör sig om många kronor, men jag är innerligt trött på att representanterna för kommunens näst största parti i kommunen, mobbas ut och behandlas ohederligt.

Detta handlar som så många gånger innan inom politiken i Lilla Edet inte om vad som är rätt eller fel, utan om vem som vågar utmana den sittande politiska makteliten i kommunen. Där samtliga sjuklöverpolitiker i decennier, ohotade kunnat dela på den lukrativa politiska pengapåsen och makten över vanligt folk.

Mattias Ternehäll

Sverigedemokraterna i Lilla Edet

Nummer 3 på kommunfullmäktigelistan i valet 2018.

 

Har du synpunkter på insändare? Eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.

MEST LÄST