Det är ju ont om vårdpersonal eller?

Sara berättar om hur hon upplever sitt arbete, främst sina arbetstider, som undersköterska i Lilla Edets kommun och det är troligen likadant på flera håll inom vården. Ingen ordnad arbetstid som går att leva på.

ANNONS
|

Replik till Du behövs i vården säger dom!, 18 april

Ett annat problem, som inte tas upp här, är de människor som faktiskt har kommit sig upp, har utbildning och heltid, men inte orkar med jobbet i vården. Istället går dessa, mest kvinnor, hemma och pysslar med sitt, i väntan på bättre tider. Varför har det blivit så här?

Det finns förstås flera skäl, men det som sällan nämns är fackföreningens roll. Facket skall ju hjälpa och stödja sina medlemmar? Är inte vårdpersonalen med i facket längre, eller har kollektivavtalen slutat vara till medlemmens fördel? Den andra punkten är arbetsförmedlingen. Sara beskriver sin situation som för lite arbetstid att leva på, men vad gör arbetsförmedlingen? Om Sara söker mer arbetstid finns inte det? Det är ju ont om vårdpersonal på alla håll och alla som har vårdutbildning borde tas tillvara omedelbart?

ANNONS

Sammantaget kan Saras situation jämföras med hela vårdsektorns problem. Här saknas vilja att få alla som kan ut i arbete. Ett arbete som ju gynnar hela samhället och vilket vi skattebetalare betalar dyra skattekronor till varje år.

Skattebetalare

ANNONS