Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

huvud
Satsning. Det är bra att satsa på en botanisk park, skriver insändarskribenten.

Ditt huvudbry är småpotatis

Ditt huvudbry är nog små potatis jämfört med kommunens ansvarigas skulle jag gott kunna tänka mig.

Replik

Svar till Huvudbry (TTELA 7 oktober)

Ditt huvudbry är nog små potatis jämfört med kommunens ansvarigas skulle jag gott kunna tänka mig. Du kan inte ha undgått att höra att det saknas en halv miljard för utbyggnad av skola och förskola som kommunen ansvarar för. Intäkterna genom kommunskatten blir inte högre fastän de ska räcka till så många fler.

Jag har faktiskt läst på mer ingående över fordringar som ställs på de styrande och måste ärligt säga att jag inte avundas Marie Dahlin den platsen. Då det ekonomiska läget under avsevärd tid knappast vänder avgörande borde det vara värt en eloge för de styrande att orka tänka på en botanisk park på Huvudnästomten.

Det är just på grund av förankringen till övriga verksamheten som man måste säga stopp till att slösa mycket pengar på ett konserthus, skola och förskola måste gå före och så mycket annat. Jag kan tänka mig att en botanisk park blir väldigt vacker och framför allt harmonisk, något en skrymmande konsertbyggnad som ställer båda vårt museum och vår kyrka i skuggan inte förmår att göra.

Vår kommun är inte utfattig på att njuta kultur inomhus. Vi har Brödrosten som vi blivit vana vid och nymålad ser den riktigt snygg ut. Visst skulle man sakna den, som liksom växt med. Sedan har vi Folkets hus och teatern och för större evenemang har vi idrottshuset och Arenan.

Och om det går som planerat efter Göteborgs ritningar kommer det under 2019 en stor byggnad i vår stad som kanske kunde lämpa sig bra för en konserthall.

Edeltraud Bierlich

MEST LÄST