Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

ArkivBilder020
EDSBORG. FCT är ju i grunden att herrlagen i TIF och TFK gick ihop, påpekar insändarskribenten.

Elitbidrag till ett division 2-lag?

Frågan om elitbidrag till ett lag som spelar i division 2 är ju mycket aktuell nu när Skoftebyns IF har lämnat in en ansökan till Trollhättans stads styrande.

Jag kan tycka att damerna som spelar i division 1 är aktuellt, men aldrig ett herrlag som spelar i division 2, eller om man räknar rätt landets fjärde högsta serie.

Hur styrande i en socialdemokratiskt styrd stad kan tycka så låter helt orimligt, men så har invånarna i Trollhättan en av landets högsta skattenivåer också. Trollhättan lägger nästan 1,5 miljoner på sin så kallade sponsring, medan grannstaden Vänersborg lägger cirka 160 000 kronor och har bättre idrott, då bandyn spelar i högsta serien.

VIF och VFK spelar också i division 2, men får inte ett öre i så kallat elitbidrag. Så de har en annan syn på vad som är elit och vad som inte är det.

För att bena ut fisken ytterligare, så är ju FCT i grunden att herrlagen i TIF och TFK gick ihop, så hur kan de ha kvar sin a-lagsverksamhet i de föreningarna fortfarande? Är TIF och TFK farmarlag till FCT som ska bidra med ungdomar till juniorverksamheten som ju är nedlagd? Eller hur går tankarna de tre föreningarna emellan? Får TFK och TIF också ta del av elitbidraget när de spelar i division 5 och 6?

Tror faktiskt att fler än jag undrar vad som ligger till grund när man betalar ut sina 675 000 kronor från kommunkassan.

Så mitt tips: Ge Skoftebyn dam elitbidraget 2018!

Fotbollen är spännande

i Trollhättan

MEST LÄST