Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Extremvädret har minskat sedan 1989

Intressant att det är en vänsterpolitiker som går emot den skepticism som det finns emot att människan skulle kunna påverka klimatet.

REPLIK

Svar till Alf Joakim Persson (V) (24 januari)

Den extrema miljörörelsen och kommunismen har ju gift ihop sig i ämnet och kämpar för att försöka införa en global världsregering som i minsta detalj kan styra det okunniga folket. De mest extrema vill utrota människan eftersom det är hon som förstör planeten. Om man jämställer människovärdet med en grodas kan man tillslut hamna där.

På 70-talet påstods det att vi går mot en istid. På 80-talet skulle skogen dö och öknen utbreda sig lavinartat. Inget av detta inträffade enligt dagens forskning. Extremvädret har minskat sedan 1989 enligt samma databas som SVT använde när man helt felaktigt påstod att extremvädret hade ökat med 46 procent mellan 2010–2016. De rättade senare till 2007–2016. Under 2017 publicerades 485 vetenskapliga artiklar som är skeptiska till att koldioxidhalten i atmosfären är huvudorsaken till den globala uppvärmningen. Hoppas detta kan trösta er som lider av klimatångest.

Klimatoptimist