Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

usjukhus
Mat. Maten på sjukhuset kommer fortsatt vara bra, skriver insändarskribenten.

Fortsatt näringsrik mat på sjukhuset

Fortsatt näringsrikt. Maten på Uddevalla sjukhus kommer inte att bli sämre eller näringsfattig på grund av transporten från Näl.

Replik

Svar till Ulf Jansson (TTELA 27 oktober)

Hej Ulf!

Jag har förståelse för din oro, men kan också lugna dig med att maten inte kommer att bli näringsfattig eller sämre.

Förändringen genomförs på grund av att volymen av patient- och restaurangportionerna har minskat och att köket på Uddevalla sjukhus länge varit i behov av renovering.

Genom att flytta delar av produktionen till NÄL, kan vi använda våra resurser mer optimalt och frigöra medel till vården i enlighet med Regionservice uppdrag.

Måltiderna transporteras från NÄL till Uddevalla sjukhus under kontrollerade former. Det är en beprövad lösning som inte påverkar vare sig kvaliteten eller upplevelsen för patienten eller gästen. Köket på Uddevalla sjukhus kompletterar med bland annat potatis och grönsaker, då dessa råvaror är känsliga för varmhållning.

Ett nödlager med livsmedel och vatten för oförutsedda händelser finns alltid på alla sjukhus, så också i mottagningsköket på Uddevalla sjukhus. Vi har även resurser för att kunna laga mat på plats om det skulle bli nödvändigt.

Så för våra patienter och gäster blir det ingen skillnad på maten. Vi kommer även att förbättra tillgänglighet och utbud i våra caféer och restauranger. Bland annat kommer vi att erbjuda egenproducerade kylda maträtter till ett betydligt lägre pris än en dagens rätt.

Thomas Front, servicedirektör

MEST LÄST