Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltc50174d-nh

Häll i flingorna före mjölken!

Vissa häller i mjölken före flingorna i skålen när de ska ta sig ett mål. Men det finns praktiska fördelar med att hälla i flingorna först.

Tänk dig att du har några tennisbollar, en halv burk sand och en burk. Om du häller i sanden i burken och tennisbollarna efteråt får du bara plats med ett fåtal tennisbollar. Men om du häller i tennisbollarna före sanden får du plats med mycket fler tennisbollar och samtidigt plats med lika mycket sand där bollarna inte kan ta plats. Samma sak gäller flingor och mjölk, om du häller i flingorna först får du plats med mer flingor i skålen. Du kanske till och med använder en mindre mängd mjölk när du häller i mjölken efteråt eftersom den inte tar platsen som flingorna tar när de redan är i skålen. En mindre konsumtion av mjölk leder till att vi sparar på resurser och bromsar klimatförändringar.

Dessutom vet du exakt hur mycket ”mat” du har när du häller i flingorna först. Häller du i mjölken först måste du beräkna hur stor mängd mjölk du vill ha och sedan anpassa mängden flingor till mjölken. Häller du i flingorna först vet du exakt hur mycket flingor som du kommer behöva äta upp. Mjölken fyller utrymmet och du kan fortsätta hälla i mjölken tills flingorna stiger.

Så sluta hälla i mjölken först - häll i flingorna först, rädda vår värld!

Anton Nyström

Har du synpunkter på insändare? Eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.

MEST LÄST