Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Svårparkerat. Att lyckas betala för parkeringen vid våra sjukhus är ett konststycke enligt insändarskribenten.

Hur ska man kunna parkera vid Näl?

Länge har jag frågat mig om varför det ska vara så komplicerat att parkera vid våra sjukhus. Själva grundtanken med avgifter vid parkeringen till sjukvården känns sjuk.

Antingen vi ska hälsa på någon inlagd eller om vi själva behöver hjälp med hälsan, är det fel att vi ska behöva betala för parkeringen. Ett sjukbesök innebär ju att den inlagde kryar på sig snabbare, vilket underlättar sjukvården på många sätt.

Jag har vid ett par fall besökt Näl där man infört olika typer av parkeringsmetoder. Här kommer man in med en svårt sjuk människa och ska försöka parkera bilen någonstans. För en månad sedan lyckades jag betala med sms, nu fick jag veta att man ska ha en app för att kunna parkera.

Våra tekniker borde skämmas som tror att tekniken är i ett annat skede än vad den är i praktiken. Det är väl möjligt att många tycker det är märkvärdigt att kunna dessa telefoner, men de som inte hänger med i detta – ska inte de kunna parkera vid våra sjukhus?

Det räcker inte med de flesta, utan det ska gälla alla.

Och varför ska det vara privata vinstintressen som styr parkeringarna utanför våra sjukhus? Borde inte vården ha något att säga till om i det fallet?

Rune Jakobsson