Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltb8f3012_NormalPreview
Är det mobbning om man själv gått med på att delta i insparken, nej det tycker inte vi. Detta skriver eleverna på Nisse. Foto: TT 

Insparken på Nisse är inte mobbing

”Är det mobbning vi lär eleverna i gymnasiet?” anser skribenterna som också tycker att torget vandaliseras av gymnasieelever.

REPLIK

Till signaturen "Leena Lindasdotter och Per-Olof Båderud" (14 oktober)

Skribenterna nämner inte att ’Insparken’ är frivillig och görs utanför skolan, skolledningen och lärare har inget ansvar över vad som sker. Därför är det fel att skylla på dem. Skribenterna nämner att elever ”skräpar ner” torget men efter aktiviteten stannar eleverna kvar och städar upp.

I aktiviteten förekommer någonting likt mobbning, där förstaklass elever tävlar mot varandra, och där andraklass elever beordrar förstaklassare. Är det mobbning om du själv valt att göra det? En definition av mobbing är då en eller flera personer trakasseras och särbehandlas, därför anser vi att mobbing är fel ord att använda då man beskriver en vänlig gruppaktivitet.

Insparken är arrangerad av elever för att förena eleverna i årskurs 1 till att samarbeta och känna trygghet i sina klasser, den ger också eleverna ett roligt minne av gymnasiet.

 

Elever på Nisse

Arta Syla

Lana Hamad

Narjiss Abdallah

MEST LÄST