Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdlsz616b7e-nh
Förnya. Vi måste se till att kyrkan följer med in i vår tid, skriver insändarskribenten.

Kyrkans traditioner in i vår tid

Förnyelse. Vi ska självklart vårda traditionerna som byggt vår folkkyrka, men det måste ske genom förnyelse och modernisering.

Det talas i några av de nomineringsgrupper som ställer upp i årets kyrkoval mycket om gamla traditioner. Ja visst skall vi vårda traditionerna som byggt vår svenska folkkyrka, men detta måste ske genom förnyelse och modernisering, annars är det risk att vi går miste om den.

Martin Luther tog de stora stegen redan för 500 år sedan. Han talade inte om att bevara traditioner, han förändrade och förde kyrkan in i sin tid. Vi måste också se till att kyrkan följer med in i vår tid.

Det är vårt uppdrag att skapa en kyrka för alla där såväl ord som musik förstås av alla, och där alla sorters kärlek accepteras fullt ut. Där det råder balans mellan kvinnor och män hos kyrkans anställda, dit man kan komma med sin andliga längtan, och där det diakonala arbetet är prioriterat.

Diakoni handlar ju om kristen medmänsklighet och omsorg, kanske den viktigaste uppgiften kyrkan har, och kyrkan måste vara öppen för alla som behöver hjälp, och för de som vill hjälpa.

Rösta i kyrkovalet den 17/9! Kanske viktigare i år än någonsin.

Kandidat i kyrkovalet i Trollhättan den 17/9 för Öppen kyrka en kyrka för alla

MEST LÄST