Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltc4f8e88-nh
All förnedring är oacceptabel och det är viktigt att minnas att även män utsätts, tycker insändarskribenten. Foto: Claudio Bresciani / TT

#meetoo gäller också män

Övergrepp, trakasserier eller förnedring av andra människor är ett fullständigt oacceptabelt beteende och därför är ”rörelsen” i sak en positiv händelse.

Övergrepp, trakasserier eller förnedring av andra människor är ett fullständigt oacceptabelt beteende och därför är ”rörelsen” i sak en positiv händelse.

Däremot är det inom denna rörelse lätt att få oss att tro att det bara är män som utsätter kvinnor för sådant vilket är en mastodont missuppfattning. Jag är man och jag har personligen för några år sedan, och under drygt ett års tid, utsatts för kränkande behandling av fem kvinnliga chefer i Trollhättans kommun vilket i slutändan, med hjälp av jurister, slutade i att kommunen fick betala ut cirka 750 000 kronor i ersättning. Detta gömdes undan som avgångsvederlag och alla de kvinnliga cheferna satt kvar i orört bo.

För att själv orka överleva lämnade jag min anställning inom Trollhättan Stad. Enligt kommunens utsago hade cheferna inte gjort något som helst fel trots att 750 000 av kommuninvånarnas skattepengar betalats ut i ersättning. Borde inte detta granskas på samma sätt som exempelvis Martin Timell?

Flera politiker har också informerats om detta, men hittills utan åtgärd. Jag har dessutom vetskapen att jag inte är den enda som utsatts för denna typ av förnedrande beteende från kommunens många kvinnliga chefer men tydligen är det för ansvariga helt acceptabelt att de beter sig på detta sätt. Vad tycker ni som medborgare?

 

FMT

MEST LÄST