Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

På sjukresor kan allt hända – det gäller att vara tuff

Då jag åkte sjukresa från Sahlgrenska till Trollhättan efter nyligen utförd ryggoperation fick jag en upplevelse som jag sent ska glömma.

Efter utfarten ur Göteborg fick föraren ett telefonsamtal. Med mobilen i handen pratade han ganska länge. Efter samtalet sa jag att jag inte vill att han talar i telefon under körning, då jag var ganska nyopererad. Hans replik blev inte kort och löd: "Jag är egen företagare och jag talar i telefon, det är inte förbjudet", och så vidare... Efter en stund tittar han på mig och säger: "Ska jag stanna här och släppa av dig?", och pekar på högra vägkanten. Jag spänner ögonen i honom och säger: "Nej, det ska du inte. Du ska köra mig till Trollhättan".

Resten av resan var inte bekväm för mig. Vad kan mer hända? Tack och lov kom jag hem. Under tiden han körde lärde jag mig förarnumret utantill och ringde Taxi Göteborg. Han skulle bli kallad till kontoret.

Jag klarade av denna skräckfärd, men någon svagare än mig hade nog mått dåligt ganska länge.

En annan förare luktade mat och cigaretter så jag kunde nästan inte andas. Till slut sa jag att det var så varmt i bilen, så att han måste sätta på ventilation. Något behagligare, men det var härligt att kliva ur och få andas frisk luft.

Allt kan hända på sjukresor som ni märker, och jag har tyvärr fler historier att berätta. Det gäller att vara tuff.

Emarenci

MEST LÄST