Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

TRC384NA-PC385-JOBBET
Kommer personalklubben att försvinna, undrar insändarskribenten. Bild: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Personalklubben inom VGR på väg bort?

Landstingets Personalklubb Nordvästra Götaland (LPK) är av allt att döma på väg att avvecklas. Undertecknad var med när LPK startade 1982 och var fram till mitten av 2010 anställd för att utveckla klubbens verksamhet.

Detta arbete har därefter Per Svensson, på ett utmärkt sätt fortsatt att utveckla, men han går i pension nu i sommar. Under årens lopp har LPK uppmärksammats för sitt arbete såväl inom som utom landets gränser.

LPK har blivit ett rättesnöre för hur andra personalklubbar inom vårdsektorn ska bedriva sin verksamhet. Antal medlemmar i LPK är för närvarande cirka 11 000 anställda i flertalet av de förvaltningar som finns inom Västra Götalandsregionen. Klubben driver också en mycket uppskattad personalbutik på Näl, men denna har ledningen redan beslutat att lägga ner från den 1 juli i år.

Förutom den personalfrämjande verksamheten har LPK varit den största och mest framgångsrikaste föreningen inom personalidrott, såväl i Sverige som i Norden. Vid otaliga gånger har man arrangerat nationella tävlingar inom verksamhetsområdet och dessutom genomförde man 1984 ”De Nordiske Hospitals Lege” i Vänersborg och Trollhättan.

Tävlingen hade över 1 000 deltagare och i Göteborg 2014 med 750 sjukvårdsanställda från de fem nordiska länderna. Att HR (personalavdelningen) inom NU-sjukvården nu tar möjligheten att lägga ner klubben/butiken är ingen överraskning för undertecknad, de har aldrig varit särskilt positiva till klubbens verksamhet.

Det finns tyvärr ingen känsla bland ledningen för vilket fantastiskt personalfrämjande arbete som utförs. Det som är ännu mer frustrerande är att de fackliga organisationerna, som finns representerade i LPK:s styrelse, inte gör sin röst hörd utan accepterar HR-avdelningens beslut fullt ut.

Dessa vill jag uppmana att snarast ta detta initiativ, men förmodligen är det redan för sent. För löner och bidrag till LPK:s verksamhet betalade NU-sjukvården under 2017 cirka 700 000 kronor, vilket är mindre än vad HR-chefen har i årslön.

Lars-Göran Bengtsson

f d Friskvårdskonsulent

MEST LÄST