Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Politiker borde tänka om och lyssna på folket

Replik
Svar till Marianne Ramm, ordförande i Vänsterpartiet Vänersborg (26 februari) 

Efter att ha läst Marianne Ramms (V) artikel om Vänsterpartiets agerande gällande nedläggningen av Pionen kan jag inte annat än förundras över den kritik de ådrog sig när de begärde återremiss av ärendet.

Att ta till sig ny information och att lyssna på människor tyder väl om något på styrka och ett mod att ändra sig. Det hade varit på sin plats att fler vågat följa deras exempel. Tydligt är i vart fall att vare sig boende, anhöriga eller politiker har fått någon konsekvensbeskrivning angående nedläggningen och inte heller någon utvärdering av redan nedlagda boenden.

Beslutet fattades grundat på fakta fick jag till svar av en politiker från Socialdemokraterna men vad dessa fakta bestod av fick jag inget svar på.

I mina och många andras ögon har detta beslut gått alldeles för fort och är taget på alldeles för lösa grunder. Tänk om och gör rätt! Ett värdigt liv de sista levnadsåren borde vara en självklar rättighet. De boende på Pionen har jobbat ett helt liv för att få en trygg ålderdom, ta inte ifrån dem detta!

Med tanke på att det är valår i år, borde nog fler politiker tänka om och lyssna på folket och sina väljare. Tror att Vänersborgare i gemen tycker att de boende på Pionen har rätt till trygghet, gemenskap och ett värdigt liv, det kallas för solidaritet och respekt!

Birgitta Peterson

MEST LÄST