Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tungt arbete. Insändarskribenten tycker att sex timmars arbetsdag ska testas inom vissa kommunala arbetsplatser, till exempel inom vården.

Sex timmars arbetsdag borde testas

Pröva sex timmars arbetsdag inom vissa kommunala arbetsplatser! Det är ingen slump att många personer inom till exempel vården blir utbrända och jobbar för mycket.

Samma med många andra arbetsplatser som har åtta timmars arbetsdag. Därför borde man åtminstone pröva en arbetsdag på sex timmar.

Att Sverige nu är urstarkt ekonomiskt råder inget tvivel om. Regeringen har redan infört många positiva saker som sänkt pensionärsskatt och gratis glasögon till barn.

Två mycket bra initiativ. Därför, eftersom Sverige har råd, borde vi införa sex timmars arbetsdag på vissa kommunala arbetsplatser.

Forskning visar att personer som jobbar sex timmar mår bättre, är piggare på jobbet och får mer ut av sin arbetsdag. Man får även mer tid till sin familj.

Självklart kommer det vara folk som gnäller på detta och som säger att ”sex timmars arbetsdag är för dyrt” men går inte svenska folkets hälsa före pengar?

Detta kommer inte att gå att införa på en dag men om vi börjar och testar och det visar sig vara något positivt kanske fler arbetsplatser försöker sig på samma sak.

På så sätt får vi ett piggare Sverige där människorna orkar jobba.

Stolt Trollhättebo