Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tänk längre än näsan räcker

Äntligen har Trollhättan fått ett damfotbollslag i division 1! Det är klart att töserna ska få en liten slant så att de känner sig uppskattade ...

Både den egna klubben och majoriteten av våra politiker tycks vara av samma åsikt. När man pratar herrfotboll så vet alla experter att det behövs juniorlag och herrlag i lägre divisioner för att få fram elitspelarna. Det är helt nytt för Trollhättan att ha ett damlag på denna höga nivå, både ekonomiskt och organisatoriskt.

Skoftebyns dam kan inte hämta unga talanger från så många andra lag, för de lagen finns inte. De behöver själva starta upp ett damlag i lägsta divisionen. Att tränarna i division 1 ska lyckas med det samtidigt som de ska hålla sig kvar eller avancera är orimligt, de behöver hjälp av fler tränare för att utbilda framtida talanger i föreningen.

När man tittar på befintlig organisation så räcker säkert de pengar damerna har fått, men vill Trollhättan ha en förändring så får ni nog tänka lite längre än näsan räcker. Det finns en politiker som verkar ha förstått det, lyssna lite mer på honom.

Heja jämställda Trollhättan