Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Om det är så mycket ansvar och övertid, kanske man som höginkomsttagare borde gå ner i tid, för att finna välbefinnande, skriver insändarskribenten. 
Om det är så mycket ansvar och övertid, kanske man som höginkomsttagare borde gå ner i tid, för att finna välbefinnande, skriver insändarskribenten. 

Tänk på högavlönades välbefinnande

Det finns anledning för oss att tänka på vårt andliga och kroppsliga välbefinnande, särskilt välarvoderade politiker, högt betalda chefer och våra toppchefer i näringslivet.

Det finns anledning för oss alla att tänka på vårt andliga och kroppsliga välbefinnande. Detta gäller särskilt välarvoderade politiker, högt betalda chefer inom stat och kommun och inte att förglömma våra toppchefer i näringslivet. Vi hör ofta dessa höginkomsttagare tala om sitt stora ”ansvar” och sina långa arbetsdagar.

Måhända kan rimliga bättre balanserade” löner, ersättningar eller arvoden med åtföljande ”normal” arbetstid leda till större andligt och kroppsligt välbefinnande för nämnda höginkomsttagare . Stressituationen det måste innebära att konfronteras med medborgare och skattebetalare på grund av det många tycker  för höga löner, ersättningar och arvoden skulle därmed kunna upphöra.

Många lågavlönade hårt ”arbetande” människors situation skulle samtidigt kunna förbättras till gagn för hela samhället. Människor vi återfinner i exempelvis sjukvård och äldreomsorg med stort ”ansvar” för vårdtagarnas liv och hälsa.

De ”mångas” situation har i undertecknads ögon långt större tyngd än de allt fler enskilda som på olika sätt lyckas sko sig på de mångas bekostnad.

 

Ronny Larsson i Kvistalånga

MEST LÄST