Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdlsyceb9f5-nh
Efterfrågad debatt. Insändarskribenten välkomnar att trådlös teknik och dess konsekvenser lyfts fram.

Ta strålningsrisken på allvar

Äntligen en insändare om befarade effekter av den ökande mängden radiovågor i vår värld. Detta utgör med 100 procents säkerhet ett mycket allvarligt problem som verkligen måste åtgärdas.

Replik
Svar till Roger Johansson (21 april)

Tyvärr har vi människor som vanligt beteendet att förneka och blunda för verkligheten om vår vardag skulle kunna upplevas negativt av en förändring.

Tänk vilken katastrof det skulle vara om vi inte skulle kunna använda våra mobiltelefoner som vi gör idag eller om vi inte skulle kunna ha andra trådlösa nätverk.

Ofta används argument i stil med ”det finns inga vetenskapliga bevis för att detta är farligt”. I stället borde man säga ”det finns inte något vetenskapligt bevis för att det inte är farligt”.

Vi ser idag hur exempelvis olika tumörsjukdomar ökar, inte minst hos barn, och vi fortsätter att blunda och förneka. Vi måste nog fråga oss om våra telefoner och andra it-lösningar är det viktiga i det mänskliga livet eller om det är livet i sig som är viktigast.

Hur svårt kan det vara? Hur många ska drabbas och få livet förkortat innan vi förstår. Här krävs att beslutsfattare tar detta på allvar och agerar. Eller är det kanske för känsligt för den så kallade karriären?

Erfaren sakkunnig

MEST LÄST