Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

SJ
Undrande. Insändarskribenten undrar hur det egentligen kommer att bli med tågstoppet i Upphärad.

Vad är sant om tågstoppet?

Replik
Kommentar till Carina Lorentzon (S) (12/2) och Fahimeh Nordborg (V) (15/2)

Våren 2016 bjöd Trollhättans stad in allmänheten till ett informationsmöte i Upphärad angående ett eventuellt tågstopp i Upphärad.

På plats fanns, bland andra, representant från Västra Götalandsregionen och kommunalrådet Paul Åkerlund (S). Därtill cirka 200 mycket intresserade åhörare.

Det uppstod en diskussion mellan representanten från Västra Götalandsregionen och Paul Åkerlund om huruvida Trollhättans stad hade meddelat ett positivt intresse för ett tågstopp i Upphärad eller inte.

Representanten från Västra Götalandsregionen menade att så inte var fallet medan Paul Åkerlund menade tvärtom.

I Carina Lorentzons insändare i TTELA uppmanar hon samtliga partier i Trollhättan att göra sitt för att ett tågstopp ska bli verklighet. I en replik till Carina Lorentzon skriver Fahimeh Nordborg att Vänsterpartiet redan gjort vad man kan och exemplifierar det med att deras representant Egon Frid uttryckligen, vid mötet med kollektivtrafiknämnden 28 april 2017, var positiv till ett tågstopp i Upphärad. Socialdemokraterna i kollektivtrafiknämnden, däremot, var inte positiva till en utbyggnad av fler tågstopp överhuvudtaget, enligt Fahimeh Nordborg.

Den ovan refererade diskussionen mellan representanten från Västra Götalandsregionen och Paul Åkerlund får stå för sig. Det jag däremot förstår är att de socialdemokratiska ledamöterna i kollektivtrafiknämnden inte tagit vara på tillfället och röstat för fler tågstopp, exempelvis i Upphärad. Detta oavsett vad socialdemokraterna i Trollhättan argumenterat för.

I en brevdialog (13 april 2017) med undertecknad och Paul Åkerlund efterfrågade jag om planprogrammet och kommande detaljplaner för Upphärad var beroende av ett tågstopp i Upphärad. Paul Åkerlund svarade att det inte hade något att göra med ett tågstopp eller inte.

Framtiden får visa på sanningshalten i det svaret från Paul Åkerlund. Min förhoppning är att det blir både ett tågstopp i Upphärad och en framväxt av fler bostäder, allt enligt taget planprogram av Trollhättans stad.

Bengt Olsen

MEST LÄST