Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltbc0d043-nh

Varför agerar man inte mot otryggheten?

Jag tror att alla politiker oavsett partitillhörighet är måna om Vänersborgarnas trygghet!

Under en tid har man kunna läsa i Facebook-gruppen "Innerst inne är vi alla Vänersborgare" om bland annat olika cykelstölder och att folk känner sig otrygga i Vänersborg. Dessa inlägg skapar ofta diskussioner. Jag tycker det är bedrövligt att vi har det så och jag förstår att folk reagerar.

Tänk om någon vill flytta hit eller är nyinflyttad läser detta och får en negativ uppfattning om vår fina stad? Vilken bild vill vi egentligen ge om Vänersborg? Min fundering är varför det inte tas initiativ att bilda en grupp med trygghetsvandrare/nattvandrare där de som vill och kan engagerar sig?

Jag tror säkert det skulle gå att få sponsring med material av lokala butiker! Trygghetsvandrare finns i exempelvis Trollhättan. Sedan vet jag att flera förtroendevalda kommunpolitiker är med i gruppen, varför lyfter ni inte detta till en diskussion på kommunal nivå i fullmäktiga och nämnder?

Varför deltar inte ni i diskussionerna och lyssnar på oss och tar till er av våra erfarenheter? Jag tror att alla politiker oavsett partitillhörighet är måna om Vänersborgarnas trygghet!

E

MEST LÄST