Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

IMG_2848
Väntar på svar. Dan Möllengård för Trollhättans Framtid kräver ett svar.

Varför mörkar Peter Ericsson?

Vi i Trollhättans Framtid har drivit frågan om att man ska vara transparent och präglas av öppenhet med partistöds redovisningar. Vi som medborgare bör ha rätten att se vad våra skattemedel går till.

Flertal gånger har vi påtalat för majoriteten i fullmäktige att det bör finnas transparent och öppen redovisning av partistöd, med ett mörkt negativt resultat som svar från Paul Åkerlund att så ej ska vara och hänvisningar till i mina ögon bristande redovisningar.

Nu har M:s ordförande gått ut och sagt att man blir huvudsponsor till Skoftebyns damer. Detta anser jag inte är ok om det är partistödspengar som Trollhättans skattebetalare gett M för driva partiarbete med.

Om det skulle vara annan finansiering eller ej, så bör man som demokrat redovisa hur man finansierar sin verksamhet. Oviljan till att göra detta tyder på en bristande förståelse för demokrati och öppenhet.

Men vad värre är – bör Peter Ericsson nu avgå som vice ordförande i Trollhättans stadshus?

Där har han varit med i flera år som vice ordförande och bestämt om sponsringsutbetalningar samt även elitstödet där han har varit en del av beslutsfattandet. Att man sedan efter beslut i stadshus ”klär” av sig den rollen för att sedan särfördela en av de sökande nämligen Skoftebyns damer, nu i rollen som ordförande för M i Trollhättan.

Det är inte rätt att inte vara objektiv och hålla sig borta från att vara part i beslut som bör krävas opartiskhet av, men detta är att sitta på två stolar. Nu kommer inte revisionen i Trollhättan utreda om detta är en jävsituation, vilket i sin tur lyfter frågan om extern fristående revision är det enda rätta i framtiden.

Detta är bara ytterligare ett av de exempel på Peter Erikssons bristande omdöme genom åren.

Vi kräver svar av Peter – hur mycket är Skoftebyns damer sponsrat av M och varifrån kommer pengarna? Svara eller avgå. Trollhättan behöver nämligen demokrater som jobbar med politik som står för öppenhet. Varför mörkar Peter Eriksson?

Dan Möllengård

Trollhättans Framtid

Den fria oppositionen

 

Har du synpunkter på insändare? Eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.

MEST LÄST