Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltbb82cae-nh
En av Sveriges numera 178 miljardärer, skriver insändarskribenten "Leffe". Foto: AP 

Vill vi ha det så här?

Fler miljardärer. Häromveckan läste jag i Aftonbladet att Sveriges miljardärer är fler och rikare än någonsin.

Zlatan är med på listan över Sveriges 178 miljardärer, deras andel av Sveriges BNP är 47 procent och snart har Sverige 50 000 dollarmiljonärer. Varbölden med hyrläkarsystemet suger ut ca 6-7 miljarder från svensk sjukvård, privata vårdbolag och privatskolor gör enorma vinster med hjälp av bidrag och skattemedel.

Sverige blir bara girigare och moralen minskar samtidigt som Alliansen genom förslag som nya jobbskatteavdrag, ändrat tak för statlig skatt och sämre villkor för sjuka, arbetslösa och fattigpensionärer vill öka klyftan mellan fattig och rik ännu mera.

Jag är själv varken fattig, rik eller avundsjuk och missunnar inte de som tjänar pengar. Självklart måste vi ha starka företag, men någon rättvisa måste det väl ändå finnas. Det måste kunna visas lite empati och förståelse för de som inte hade samma förutsättningar i livet eller kanske hade oturen att bli sjuk.

Till er inom borgerligheten som ändå ser verkligheten från en humanare sida, försök påverka era partiledningar att minska klassamhället då alla veterligt bara har ett liv som alla vill leva så bra som möjligt. Pengar och lyx är inte allt, att få vara frisk och må bra betyder mycket mera, men det upptäcker man oftast inte innan det är för sent.

 

Leffe

MEST LÄST