Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltc14b824-nh
Sopor. Det ska vara lätt att sortera soporna, skriver insändarskribenten.

Visst ska det vara lätt att göra rätt!

Sortera. Vårt mål är att det ska vara smidigt för Trollhätteborna att sortera rätt och lämna in sitt sorterade avfall så att vi tillsammans sparar på jordens resurser.

Replik

Svar till Sopåkaren (TTELA 29 september)

Vi är nog många som känner igen oss i din beskrivning av pysslet med soporna när vi gör vårt bästa för att få ”vardagslivet AB” att gå ihop - samtidigt som vi vill göra gott för miljön. Och vi håller med dig. Visst ska det vara lätt att göra rätt!

Vårt mål är att det ska vara smidigt för Trollhätteborna att sortera rätt och lämna in sitt sorterade avfall så att vi tillsammans sparar på jordens resurser. Precis som du skriver så är hushållsnära insamling av förpackningar ett alternativ som flera kommuner använder sig av idag.

Med detta insamlingssystem, där du sorterar dina förpackningar i sopkärl på din egen tomt istället för under diskbänken, ser man att sorteringsgraden ökar. Alltså att rätt sak, i högre utsträckning, hamnar på rätt plats.

Du slipper dessutom åka till en återvinningsstation utan får förpackningarna hämtade av den biogasdrivna sopbilen hemma hos dig.

Vi funderar just nu på vad nästa steg blir vad gäller sopsortering för Trollhätteborna. Det vi kan säga är att vi har siktet inställt på framtiden och kikar på olika alternativ, bland annat systemet du föreslår, som ska underlätta för fler att göra rätt. Tack för att du anstränger dig!

Sofi Kristiansson, kommunikatör Trollhättans energi

MEST LÄST