Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Grönbete och ideella krafter

Kalvar på grönbete och jordbruksmaskiner på åkrarna. Årstidsväxlingen är ett faktum i takt med att kvicksilvret stiger och järnnätterna för en alltmer ojämn kamp mot den allt varmare dygns­temperaturen.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Så sent som i förra veckan skrapade vi bilrutor i ottan, nu kan löparrundan över Dahllöfs mosse eller joggingturen i Skräckleparken ske utan underställ eller extra vindjacka.

I skrivande stund är det fredag förmiddag och enligt väderprognosen ska det strålande vädret hålla i sig, vilket bäddar för en bra start på helgen. En helg som i Vänersborg går i de aktivas tecken då det för tredje året i rad är dags för Vänersborgsgalan på Arena Vänersborg. En gala som förenar näringslivet, föreningslivet och kommunen i det gemensamma arbetet för fortsatt utveckling och en hållbar framtid för ett ännu bättre Vänersborg. TTELA finns naturligtvis på plats och deltar i detta, och vi bevakar kreativiteten och festligheterna. Vi delar också ut ett TTELA:s pris. Ett pris som i år går till en entusiast utöver det vanliga som genom sitt brinnande engagemang för barn och ungdomar ökar möjligheten för en bra start i livet.

Entusiasm, engagemang och gemensam framtidstro är synonymt för arbetet bakom Vänersborgsgalans festligheter. Ett arbete där ideella krafter i samverkan med kommun och näringsliv lägger grunden för mångfald, gemensam framtidstro och ett än starkare samhälle.

En annan förändring så här i brytningstiden mellan vår och sommar är att Laban har lufsat ut ur spalterna på vår seriesida och ersatts av Medelålders Plus. Anledningen till detta är att TTELA har bytt leverantör av serier, pyssel och kryss, och där vi återkommer med fler nyheter som vi hoppas ska glädja dig som korsordslösare och vän av knep och knåp.

TTELA:s mål är att vara nyhetsledande och att belysa aktuella händelser på ett sätt som berör och engagerar dig som läsare. Vi ska granska makten, och vi vill också genom reportage och fördjupningar bidra till en ökad förståelse för mer komplicerade sammanhang. Tveka inte att höra av dig till mig om du har synpunkter på innehållet i tidningen, om det är något du saknar eller vill ha mer eller mindre av.

Trevlig helg!

Bodil Resare