Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nu tar vi nya tag inför hösten

KRÖNIKA: Under semestern har jag försökt tagga ner och inte hungrigt kasta mig över nyheterna. Det har gått riktigt bra.

Det här är en text från TTELA Ledare. Ledarredaktionen är oberoende liberal.

Bland det som trots allt sipprat igenom fastnade jag för nyheten att cirka hälften av den norska skideliten är astmatiker. Man kan undra vad som är hönan och ägget egentligen. Även om astmamedicinen, som vidgar luftrören, inte ska ha någon positiv effekt på en frisk människa, är astma inte något hinder för en sport som kräver så mycket uthållighet som längdskidsporten.

En annan nyhet som fick mig att studsa till är att det inte finns några vetenskapliga bevis som säger att tandtråd är viktigt för tandhälsan. Eftersom jag ägnat 10 år av mitt liv åt att uppmuntra människor att använda tandtråd tvivlade jag förstås på uppgiften. Men som alltid ska man läsa hela artikeln och inte bara rubriken och då visade det sig att det var i jakten på karies som man både kunde ha och mista tandtråden. Men ska man slippa tandsten och slippa tandköttsinflammation, är tandtråd fortfarande ett bra hjälpmedel. Så fortsätt för all del med den.

Skolstarten är ett annat avstamp och jag kan tänka mig att förstaårseleverna är förväntansfulla. Några har säkert fyllt sin nyinköpta skolväska och kanske också fått nya skor och kläder när kroppen växt under sommaren. För fritidspolitikerna gäller det att boka in höstens grupp- och nämndmöten och föreningarna filar på sin aktivitetsstrategi.

Och vi som har jobb mobiliserar för en förhoppningsvis spännande höst. Förutom att hitta vardagsrutinen är det hög tid att ta tag i det som inte blev gjort före semestern. För TTELA:s del fortsätter vi att bevaka vad som sker lokalt. 2016 är exempelvis halvtid i mandatperioden och vi kan blicka bakåt ocht se hur det gått för de styrande men också se vad som väntar bakom hörnet till nästa val.

Finns det något du vill tipsa oss om och som du tycker vi ska titta närmare på, hör av dig till oss.

Trevlig helg!