Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Anrikt tryckeri i konkurs

CW Carlssons tryckeri i centrala Vänersborg är på väg att läggas ned. Nu har ägaren Michael Bartholmes lämnat in en konkursansökan. Totalt riskerar sju anställda att förlora sina arbeten.
CW Carlssons tryckeri öppnades 1886 och är ett av Vänersborgs äldsta företag. Michael Bartholmes köpte det av den förre moderate riksdagsledamoten Stig Bertilsson på våren 2004.
- Jag visste att den grafiska branschen var tuff, men vi gjorde en del nyinvesteringar och hoppades att det skulle vända. Sedan dess har marginalerna krympt ytterligare. Jag har haft problem under lång tid.

Under sina fyra år som ägare har Michael Bartholmes både minskat på lokalytan och sagt upp personal.
Trots det har han fått skjuta till stora summor pengar för att få verksamheten att fungera.
Till sist blev den ekonomiska situationen ohållbar. För att rädda företaget har Michael Bartholmes tagit hjälp av flera branschkännare. Under den senaste tiden har han och hans rådgivare diskuterat samgåenden med ett par andra tryckerier i närområdet.

- Det har varit oerhört nära att lyckas, men tyvärr nådde vi inte ända fram.
När de tänkta affärsuppgörelserna sprack återstod bara ett alternativ.
Strax efter lunchtid i går lämnade Michael Bartholmes in en konkursansökan till Vänersborgs tingsrätt. CW Carlssons tryckeri omsatte omkring fem miljoner kronor förra året. Till att börja med håller Michael Bartholmes tummarna för att domstolen ska utse en konkursförvaltare som väljer att driva verksamheten vidare.

Sedan hoppas han att det dyker upp en ny ägare som ger den en chans till. Framför allt tänker han på de sju anställda som riskerar att bli arbetslösa.
- De har ställt upp till hundra procent under den här tiden. Alla har varit lojala och jobbat in i det sista.