Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Antonov ställer in medieträffen

  I morgon, torsdag, skulle ryske affärsmannen Vladimir Antonov hålla presskonferens i Stockholm. Men denna har ställts in. [Uppdaterad 17.39]

  Tanken med  presskonferensen var att Antonov, bland annat, skulle lägga fram sin syn på Saab Automobile och på den utveckling som Saabaffären fått. Det skulle också bli tillfälle för journalister att ställa frågor direkt till Antonov istället för att gå omvägen kring hans svenske talesman Lars Carlström.

  Vid 17.30-tiden meddelade emellertid Lars Carlström att presskonferensen är inställd.

  - Antonov har fått ökade engagemang under morgondagen som har att göra med olika initiativ för Saab, säger han till TT.

  Carlström meddelade också att Vladimir Antonov tänker återkomma med en ny tid för träff med media.

  Under onsdagen uppgav även Lars Carlström att GM samtalat med Vladimir Antonov och förklarat att man är nöjda med honom som ny delägare och finansiär till Saab Automobile.

  Enligt TT uppges GM vänta på ett kontrakt från den svenska regeringen. Med ett sådant kontrakt skulle GM tillsammans med Sverigres regering verka för att Antonov godkänns.

  Först då skulle möjligen Europeiska investeringsbanken, EIB, ta ställning till Antonov.

  - Om regeringen vill något i den här frågan kommer EIB att vara mer följsamt. Jag ska inte klandar EIB, utan jag menar att det är regeringen som helt och hållet är ansvarig för vad som händer, säger Lars Carlström till TT.

  Vladimir Antonov befinner sig i Sverige under torsdagen.