Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1

Bert Karlsson talar inte sanning

De rödgröna är inte emot upprustning av Ursand - men strandskyddet måste respekteras.

Bakom debattartikeln står de rödgröna ledamöterna i byggnadsnämnden i Vänersborg genom Bo Dahlberg.

Bert Karlsson säger att det är dags att "syna" politikerna i Vänersborg. OK, då lägger vi väl korten på bordet. Karlsson vill enträget hävda att de rödgröna partiföreträdarna skulle vara negativa till upprustningen av Ursand. Varken jag eller samarbetspartiernas företrädare har någonsin gett uttryck för detta påstående. Campingen har fått ett stort och välbehövligt lyft genom den nye arrendatorns insatser. Bert hävdar med emfas att politikerna vill stjälpa hans företag, ja till och med "jävlas" vilket inte är sant.

Nästa kort: Nu om strandskyddet. Det är för Vänerns del 300 meter som Länsstyrelsen har fastslagit. Detta har vi som beslutsfattare att rätta oss efter. Syftet är att allmänheten utan påverkan på naturen ska kunna röra sig fritt och otvunget. Ursand badplats är en oas för många turister, vänersborgare och campare. Strandskyddsområde ska inte belamras med överblivet material från till exempel havererade Vikingabyn i Götene som med Karlssons entreprenörskap kostade kommunens skattebetalare 12 miljoner kronor. Problem uppstår om man inom strandskyddet tillåter något lite här och där, som först verkar rimligt så kommer snart strandskyddets syfte vara ur spel. Förlorarna är allmänheten. Bert Karlsson har som ett skenande expresståg rusat genom maktens korridorer i kommunhuset och försöker köra över både politiker och tjänstemän. Hastigheten ökar och man har inte tid att ta hänsyn till lagar och regler som gäller för vanligt folk. Borgerliga företrädare viftar med stinsspaden och ropar enhälligt "kör på". Strunt samma, det är bara njugga politiker som inte förstår storheten i entreprenörskapet.

Det finns ingen anledning att särbehandla Bert Karlsson gentemot vanliga medborgare som vackert och under hot om vite får ta bort ibland relativt enkla anordningar inom strandskyddet.

Nästa kort: Hotet om att lägga ner hela satsningen på Ursand om man inte på strandskyddets område får sätta upp ett tält på 24x7 meter, vattenlek i någon konstruktion samt några få husvagnsplatser i skogen ter sig som en dålig affärsplan ovärdig Bert Karlsson.

MEST LÄST