Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bit-pop med ös

  Sarofer Zertega och Aentitude bjuder på mycket ös med sin elektroniska musik. Instrumenten är bland annat Game Boy och Commodore 64. Men det blir även en del rock i dagens konsert på Magasin 15 i Trollhättan.

  I dag blir det bit-pop på Magasin 15. Det är Musikföreningen Tor som anordnar kvällen, som alltså bjuder på en hel del elektorniskt. Bit-pop, eller konsollmusik är musik skapad av moddade tv-spelskonsoller.

  Det var Gustav pettersson i Sarofer Zertega som tog initiativet till detta bit-pop röjjet.

  – Jag skapar elektroinisk musik på gamla modifierade tv-spelsmaskiner som Game Boy och Commodore 64, och så sjunger jag också, mer med känsla än precision.

  Själva melodin spelar han live, men bas och trummor är förprogrammerade.

  – Att skapa ett nytt uttryck genom att använda sig av dåtidens teknologi är en fusion mellan min kärlek till 8-bitarsspelens kultur och frukten av en kreativ passion som alltid har funnits inom mig. Men mest av allt gör det här för att skapa alternativ och visa alla att man kan söka sin egen väg och sitt eget uttryck.

  Under konserten kommer han att sälja sitt första studiomixade album.

  Även Aentitude, som består av Anton Bohlin från Trollhättan, spelar elektronisk musik. En stor del av musiken gör han enbart med gammal omodern hårdvara, såsom Commodore 64, Atari ST och Nintendo Game Boy. Själv beskriver han denna musik som "en sorts taktfast melodisk sörja med inslag av gamla tv-spel". Aentitude arbetar dock hårt med att hitta även sitt eget sound. Han har gjort flera digitala skivsläpp.

  Övriga band som spelar på M15 i kväll har ett mer traditionellt rockinspirerat sound.

  What about Madonna från Vänersborg spelar rock och posthardcore. De arbetar nu med att färdigställa sin tredje ep, Eternity sucks. Det var alltså ett tag sedan bandet spelade och de lovar därför att "bjuda upp till ett rejält sjöslag" och flera överraskningar. Bland annat kommer de att ha två trumset på scen. What about Madonna består av Anton Alvin (sång/gitarr) Anton Aderum (sång/gitarr) Pontus Gillgren (trummor) Rasmus Sjöstedt (bas).

  4 Color Fusion från Trollhättan består av Jesper Bergquist (sång, gitarr), Anders Tapper (sång,gitarr), Jesper Westerlund (slagverk) och Anton Fahlqvist (bas). De beskriver sig som "mycket glada människor, men även farliga".

  Även Vexate kommer att uppträda under kvällen.

  Var? Magasin 15 i Trollhättan

  När? Fredag