Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

De är med i "Gäster med gester"

Christine Meltzer leker med Peter Magnusson och Lina Hedlund.De är några av gästerna i höstens "Gäster med gester".Jag älskar charader och gör det gärna privat, men sällan nykter, säger Christine Meltzer, en av deltagarna.
- En snobb, en brat, en stekare... en sådan här stockholmskis!

Gissningarna bara forsar ur Lina Hedlund när Peter Magnusson gör en tapper insats på charadgolvet.

Nyinspelningen av tv-klassikern "Gäster med gester" är i full gång i Tv-huset i Stockholm. Till hösten ska de tio avsnitten sändas i SVT och de som följde programmet när det sändes på 80- och 90-talet kommer att känna igen sig. Upplägget är sig likt och flera av de gamla deltagarna är tillbaka. Bland andra Jeja Sundström, Lennie Norman, Mi Ridell och Johannes Brost.

Rädd för blackout

- Det känns precis likadant som förr. Jag blir lika barnslig som då, säger Jeja Sundström.

Hon och Johannes Brost var med redan från första programmet när serien drog igång 1982.

- Det är jätteroligt att få leka med de man såg i tv-rutan som liten. Men jag är jätterädd för blackouten, att stå där och inte veta hur man ska bete sig, säger Christine Meltzer.

Hon är en av de nya deltagarna tillsammans med bland andra Lena Philipsson, Morgan Alling, Peter Magnusson och Lina Hedlund.

Hemlig gäst

Nytt för i år är att alla lag har en hemlig gäst - en till deltagare - som inte avslöjas för de övriga innan inspelning.

- Det var så himla många som ville vara med, det här var ett sätt att få med fler och det blir väldigt kul eftersom både lagen och tittarna är helt oförberedda på vem den hemlige gästen är, säger Annika Sundberg, producent för programmet. - Jag tror att programmet kommer tilltala både den gamla trogna publiken och en ny yngre publik. Det är bara att titta på de som var här i studion i dag, väldigt många var unga, säger Christine Meltzer.

"Gäster med gester" är inte det enda programmet som dammats av och spelats in igen på senare tid. "Fångarna på fortet" och "Gladiatorerna" är två andra program som dykt upp i rutan igen.

Är det slut på idéer inom tv-branschen?

- Nej, det tror jag inte. Men en bra idé är en bra idé och då finns det ingen anledning att inte köra det ett varv till, säger Annika Sundberg.

Sex lag kommer att tävla i programmet, tre veteranlag med deltagare från originallagen och tre nya lag. Alla lag kommer också att bestå av en hemlig gäst som inte avslöjas förrän programmet visas.

De gamla gängen:

1. Lennie Norman, Jeja Sundström, Mi Ridell

2. Carina Lidbom, Johannes Brost, My Holmsten

3. Sussie Eriksson, Gunilla Åkesson, Blossom Tainton

De nya gängen:

1. Lena Philipsson, Morgan Alling, Andreas Nilsson

2. Lina Hedlund, Peter Magnusson, Christine Meltzer

3. Katrin Sundberg, Per Andersson, Anton Lundqvist

"Gäster med gester" sändes 1982-1999. Lennart Swahn var programledare för alla säsonger och Karin Falck var producent. Höstens program leds av Rickard Olsson. Två lag med mer eller mindre kända skådespelare, artister och komiker leker charader med varandra och får poäng när de gissar rätt. Den klassiska uppställningen av gäster var Lasse Berghagen, Jarl Borssén, Johannes Brost, Inga Gill, Björn Skifs, Jeja Sundström, Meg Westergren, Monica Dominique och Gunilla Åkesson.

MEST LÄST