Torontos William Nylander med Arizonas Jakob Chychrun i andra perioden.

Efterlängtad poäng för Nylander

William Nylanders måltorka håller i sig. Men han kunde i alla fall lägga till en poäng i statistiken när hans Toronto mötte Arizona i NHL-hockeyn, efter sju poänglösa matcher i rad.

|

Nylander noterades för en assist till Torontos första mål i 2–4-matchen mot Arizona. Assisten tar Nylander till sammanlagt fyra poäng under hans säsong som började först den 6 december på grund av utdragna kontraktsförhandlingar. Han hade före matchen mot Arizona gjort ett mål och två assist.

Målet som följde på Nylanders assist blev det enda i första perioden, men i början av andra gjorde Arizonas Mario Kempe sitt tredje mål för säsongen efter en målgivande passning från Lawson Crouse, och tog matchen till 1–1.

Kempes lagkamrat Oliver Ekman-Larsson noterades för en assist i slutet av andra perioden. Målet, som sattes av Clayton Teller, tog Arizona till ledning för första gången i matchen.

Torontos Andreas Johnsson lämnade isen med knappt fyra minuter kvar i andra perioden efter att ha fallit och drabbats av hjärnskakning.

I sin tredje säsong i Nordamerika har Lucas Wallmark tagit en plats i Carolinas NHL-lag, efter att tidigare enbart fått spela korta perioder i Hurricanes. I matchen mot Edmonton, som Carolina vann med 7–4, svarade den förre Luleå-centern för mål nummer sex och sju i NHL-karriären. Han fick även en assist i matchen.

23-åringens andra mål i matchen, som han satte i tom bur med 2.22 kvar av tredje perioden, var matchens sista.