Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  EIB kräver att lånet sägs upp

  Lars Carlström, talesman för Vladimir Antonov, bekräftade för TTELA på påskdagen att EIB:s "orimliga krav" handlar om att de vill att Saab säger upp hela lånet på 3,6 miljarder kronor och betalar sin skuld inom 90 dagar för att fastighetsaffären ska gå igenom.

  – Ja, det är helt riktigt. Och den enda förklaringen till ett sådant här krav, är att man vill att Saab ska gå i konkurs, säger Carlström.

  Att genomföra affären ser han som väldigt besvärlig i nuläget. Han är väldigt besviken och hård i sin kritik mot EIB.

  – Det känns som att EIB bara är ute för att ödelägga företaget. Man undrar om de är beredda att ta det ansvaret, som innebär att 10 000 arbetstillfällen i västra Sverige riskeras, säger Carlström.

  Företrädare för Antonov har försökt att komma i kontakt med EIB för att diskutera kraven men då fått beskedet att det inte är möjligt förrän efter påskhelgen.

  I väntan på att få ta upp diskussionen säger också Carlström att man undersöker alternativa möjligheter att få fram pengar till Saab.

  – Vi jobbar på alternativa lösningar för att lösa problemet. Vi har 100 jurister som jobbar med EIB-frågan, säger Lars Carlström.